dimarts, 19 d’agost del 2008

Unes pàgines per tenir una bona fonoteca bàsica, (si encara no la tens).

Moltes són les pàgines que permeten fer descàrregues de música, d’àlbums coneguts, la majoria en format mp3, i d’altres en formats de compressió millors però més complicats, com ara Ape-Cue, Flack, mpc o Iso, etc. Aquests darrers formats requereixen de programes especials per la conversió i de certa destresa en l’usuari.

Tot això be donat per l’interès d’aquells que volen tenir una bona fonoteca bàsica en format mp3 per poder gaudir de bona música en els moment i les situacions adequades. Algunes pàgines no ajuden gaire, o gens, en la presentació dels seus continguts, en els enllaços o en l’historial, ja que o be solen ser una simple llista de recursos o be una mena d’inventari, malgrat que allò que ofereixen circula per la xarxa en diverses vies, com pot ser altres pàgines o fins i tot els P2P. Però d’altres pàgines són més curoses en l’oferiment i la presentació. Aquestes són pàgines fetes amb claredat; títols aclaridors, imatges amb bona mida, un tracklist ben fet, etc. I si a aquests elements hi afegim una bona selecció de grups o cantants, clàssics en el seu gènere, doncs ja hem guanyat una mica més.

A destacar que la descàrrega d’aquest material se sol fer-se majoritàriament a traves dels servidor Rapidshare, però també de Badongo o d’altres semblants. En cada cas l’opció gratuïta posa limitacions al volum de descàrrega, però hi ha alguns truquets que caldria conèixer i que podeu trobar en els fòrum.

Dues son les pàgines que avui ressenyarem.

Amaroc

http://amarok1.blogspot.com/

Aquesta pàgina, pel que sé, sols té 2 ó 3 mesos de vida, però hi ha una bona col·lecció de clàssics de rock, en sentit ample de la paraula, dels anys 70, 80 i alguna cosa dels 90. Es ideal pels que volen completar una bona discografia. Tot el contingut està ben estructurat.

The Roadhouse

http://the-roadhouse-viander.blogspot.com/

Pàgina més veterana que l’anterior. Una mol bona sel·lecció d’estils, predominant el jazz i el blues, amb les seves variants mes modernes. Igualment títols clars, covers ben visibles i tracklist complert, com a moltes pàgines darrerament. Inclou l’enllaç a algun vídeo, sigui el que correspon a l’àlbum en qüestió (cosa que es una autèntica proesa) com d’altres realacionats.