dissabte, 27 de setembre del 2008

Dues novetats (fins ara) musicals

Calexico - Carried To Dust

Calexico


Ha aparegut el darrer treball d'aquest banda de Tucson, Arizona, amb una trajectoria força interesant, amb un estil fronterer entre el folk-prog i el country alternatiu. En aquest album cal destacar-hi un grapat de bones col·lavoracions, que van des de gent com Sam Beam, d'Iron & Wine, Doug McCombs, de Tortoise, fins a Amparanoia, entre d'altres.
El seu so fa bona referència al seu origen, entre la frontera, sigui musical o be sigui entre estats, com es el seu cas, entre Mèxic i els USA.
Jo ja els venia seguint la pista des que van col·lavorar amb Iron and Wine, en la seva obra In The Reins (2005), després amb el seu Garden Ruin (2006) fins el treball actual.

Un grapat de bones cançons per disfrutar.

http://rapidshare.com/files/137298885/ctd.rar


Lila Dows - Ojo de culebra

Ojo de Culebra


Un altre obra amb so fronterer, aquest cop des de l'altre costat, des del sud, des de Mèixc, però no amb menys intensitat el treball, ja que es basa en les influències dels pobles indígenes.
La trajectoria de Lila Downs està marcada per l'ús de la llengua materna sense complexes en un mercat, el ianqui, on es difícil fer-se un lloc sense caure en les etiquetes del comerç d'exotisme, i no cal pensa gaire perque ens vinguin al cap noms de cantants i grups que afirmant el seu origen llatinoamericà exploten el seu element exòtic.
Amb la col·laboración d'Enrique Bunbury, LaMari, de Ojos de Brujo, Rubén Albarrán, Mercedes Sosa, entre d'altres.

Encara tinc al cap el bon record del darrer treball publicat La Cantina.(...entre copa y copa) (2007) amb un rerafons mol fiestero i molt canyero.

http://rapidshare.com/files/145370149/LD_Terregal.zip